Veel gestelde vragen

revalidatie, krachttraining, hersteltraining

De stimulatie die gebruikt wordt, ligt tussen de 5 en 10 volt afhankelijk van de intensiteit waarop wordt getraind.

EMS staat voor Electro Myo Stimulatie, Myo is de latijnse vertaling van Spier

De stimulatie dringt door tot je zenuwuiteinden die op hun beurt een prikkel aan de spieren geven, dit gebeurt met 10 tot 150 impulsen per seconde. Door deze impulsen gaat de spier samentrekken/aanspannen net zoals deze dat zou doen als je zelf de impuls geeft.

Het aantal Herz staat voor het aantal contracties/impulsen per seconde.Het aantal Hertz geeft aan hoe vaak een spier wordt aangespannen binnen 1 seconde. Bij 80 Hertz Wordt de spier 80 keer aangespannen binnen 1 seconden.Bij EMS wordt er tussen 7 en 150 Herz toegepast .

De stimulatie voelt als golven vibratie, wanneer de intensiteit verhoogd wordt zorgt de stimulatie voor een spieraanspanning. Er zijn ook EMS trainingen gericht op doorbloeding, bijvoorbeeld pijnbestrijding en ontspanning. Dit kan anders aanvoelen omdat tijd en intensteit van deze stimulaties anders zijn.

De EMS training kan in zeer korte tijd heel veel spiervermoeidheid veroorzaken, het trainingsniveau dient daarom goed afgestemd te worden op de belastbaarheid van de deelnemer. De spier reageert niet anders dan wanneer hij op andere wijze op kracht getraind word, echter in hele korte tijd met veel impulsen.
EMS training is veilig mits de training verzorgt wordt door goed opgeleide trainers of specialisten!

Geheel afhankelijk van je doelstelling wordt het aantal Hertz bepaald. Voor krachttraining (het meest gebruikte programma) worden de instellingen vaak op 80Hz ingesteld, voor een herstel training of cellulitis training rond de 5-10 Hertz en voor een massage rond de 100Hz.

Het wezenlijke verschil is de frequentie, het type puls en de vorm van de golf, en kracht van de stroom andere types zenuwvezels worden gestimuleerd. TENS prikkelt zenuwen die voor demping van pijn zorgen. EMS apparatuur prikkelt  de motorische zenuwvezels waardoor de spieren gaan samentrekken. De verschillende functies van de zenuwvezels hebben elk hun eigen specifieke soort stroom nodig om geprikkeld te raken.

Staat uw vraag er niet bij? Stel dan hier uw vraag:

    Jouw naam (verplicht)

    Jouw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Mijn vraag