Informatie

ADRES
Van Everdingenstraat 1, 1814 HA Alkmaar

EMAIL
administratie@emskenniscentrum.nl

Veel gestelde vragen – Overig

Ga je zweten tijdens de training?

Zweten is een fysiologische manier van het lichaam om warmte kwijt te raken. Om te gaan zweten heb je dus een verhoogde warmte bron nodig. Dit kan door de temperatuur van een ruimte zijn. Het aanspreken van de hart-long functie  door cardio oefeningen veroorzaakt warmte in het lichaam waardoor men gaat zweten.

De EMS training is gericht op spieren. De hart-long functie wordt hierbij niet intens aangesproken. Wat betekent dat een EMS training gegeven in een normaal verwarmde ruimte, en gericht op de beweging uitslagen van de spieren geen zweet effect zullen creëren.

Wel is het zo dat wanneer je normaal gesproken snel zweet, je ook tijdens een EMS training kunt gaan zweten. Dit komt dan meer vanuit krachtinspanning en de warmte die daardoor in je lichaam ontstaat.

Je kunt een EMS training doen om vervolgens door naar je werk of andere bezigheden te gaan.

Waar komt EMS vandaan?

EMS werd al als trainingsmethode in de topsport gebruikt sinds de studies van Kots & Chwilon in de vroege jaren 70.

Door technische ontwikkelingen is EMS training gevorderd van lokale stimulatie naar stimulatie van het gehele lichaam.

In de revalidatie wordt vaak nog gebruik gemaakt van lokale stimulatie.

In de topsport en bij EMS training als recreatiesport wordt door middel van elektroden, banden en een vest het gehele lichaam getraind (Filipovic, Kleinoder, Dormann & Mester, 2012). Er is niet duidelijk wanneer deze ontwikkeling heeft plaatsgevonden.

Zijn de resultaten onderbouwd/is er onderzoek?

Resultaten zijn onderbouwd en onderzocht.

Kracht toename op alle niveaus zijn getest en onderbouwd.

Succes bij gewichtsverlies, spiertekening en spierversteviging.

Simpel in korte training tijden goede en zichtbare resultaten.

Onder het kopje EMS onderzoeken vind je meerdere onderbouwde onderzoeken en meer informatie.

Kan ik afvallen door EMS?

Bij afvallen moet je calorie inname kleiner zijn dan de calorie uitgave.

Afvallen is een combinatie van factoren als oa voeding en training. Voeding heeft hierin een belangrijke en grote rol. EMS training kan helpen om je stofwisseling te verhogen waardoor je lichaam over de gehele dag meer verbrand. Je kunt zelfs ervaren dat je eerder weer trek krijgt om iets te eten. Dit omdat je lichaam hersteld en wil bouwen. Als je naast EMS training goed op je voeding let, kan EMS training zeker een grote bijdrage leveren aan het afvallen.

Hoeveel calorieën verbrand ik met EMS?

Het is heel verschillend per persoon hoeveel calorieën verbrand worden met EMS. Of je een man of een vrouw bent, je het heel zwaar hebt met de oefeningen of dat het wel meevalt, het zijn allemaal factoren die meespelen. Wat wel gezegd kan worden is dat de spieren sterker en groter worden waardoor de metabolisme (stofwisseling) van je lichaam sneller gaat werken en je over een gehele dag meer calorieën verbrand.

Wat is het verschil tussen EMS en TENS?

Het wezenlijke verschil is de frequentie, het type puls en de vorm van de golf, en kracht van de stroom andere types zenuwvezels worden gestimuleerd.

TENS prikkelt zenuwen die voor demping van pijn zorgen.

EMS apparatuur prikkelt de motorische zenuwvezels waardoor de spieren gaan samentrekken. De verschillende functies van de zenuwvezels hebben elk hun eigen specifieke soort stroom nodig om geprikkeld te raken.

Wat is EMS bij Bailine?

Bailine staat voor EMS studio’s waarbij gebruik wordt gemaakt van passieve EMS. Zij passen de EMS toe in een privé cabine waarbij de klant geen inspanning hoeft te doen en ontspannen belangrijk is.

Ook bij Bailine is EMS de basis van het concept. Daarnaast begeleiden zij volgende het Bailine concept met voeding en ook mentale coaching. Ook bieden zij lymfedrainage behandelingen, pijnbestrijding en gezichtsbehandelingen aan met passieve EMS.

De Bailine therapeuten hebben een gedegen kennis van EMS en hebben gecertificeerde opleidingen genoten.

Neem contact op.

Stel hier uw vraag. Wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord te geven.