EMS methode

Waar is EMS training goed voor?

Revalidatie, krachttraining, hersteltraining

Hoeveel stroom wordt er gebruikt?

De stimulatie die gebruikt wordt, ligt tussen de 5 en 10 volt. Afhankelijk van de intensiteit waarop wordt getraind.

Waar staat EMS voor?

EMS staat voor Electro Myo Stimulatie, Myo is de Latijnse vertaling van spier.

Wat gebeurt er in je lichaam?

De stimulatie dringt door tot je zenuwuiteinden die op hun beurt een prikkel aan de spieren geven, dit gebeurt met 10 tot 150 impulsen per seconde. Door deze impulsen gaat de spier samentrekken/aanspannen net zoals deze dat zou doen als je zelf de impuls geeft.

Waar staat Herz voor?

Het aantal Herz staat voor het aantal contracties/impulsen per seconde. Het aantal Hertz geeft aan hoe vaak een spier wordt aangespannen binnen 1 seconde. Bij 80 Hertz wordt de spier 80 keer aangespannen binnen 1 seconden. Bij EMS wordt er tussen de 7 en 150 Herz toegepast.

Hoe voelt de stimulatie?

De stimulatie voelt als golven vibratie, wanneer de intensiteit verhoogd wordt zorgt de stimulatie voor een spieraanspanning. Er zijn ook EMS trainingen gericht op doorbloeding, bijvoorbeeld pijnbestrijding en ontspanning. Dit kan anders aanvoelen omdat tijd en intensiteit van deze stimulaties anders zijn.

Is EMS training veilig?

De EMS training kan in zeer korte tijd heel veel spiervermoeidheid veroorzaken, het trainingsniveau dient daarom goed afgestemd te worden op de belastbaarheid van de deelnemer. De spier reageert niet anders dan wanneer hij op andere wijze op kracht getraind wordt, echter in hele korte tijd met veel impulsen.

EMS training is veilig mits de training verzorgt wordt door goed opgeleide trainers of specialisten!

Hoeveel Hertz gebruik je met EMS training?

Geheel afhankelijk van je doelstelling wordt het aantal Hertz bepaald. Voor krachttraining (het meest gebruikte programma) worden de instellingen vaak op 80Hz ingesteld, voor een herstel training of cellulitis training rond de 5-10 Hertz en voor een massage rond de 100 Hz.

Wat is het verschil tussen EMS en TENS?

Het wezenlijke verschil is de frequentie,  type puls, de vorm van de golf, en kracht van de stroom, andere types zenuwvezels worden gestimuleerd.

TENS prikkelt zenuwen die voor demping van pijn zorgen.

EMS apparatuur prikkelt de motorische zenuwvezels waardoor de spieren gaan samentrekken. De verschillende functies van de zenuwvezels hebben elk hun eigen specifieke soort stroom nodig om geprikkeld te raken.

EMS training 

Wat kun je met EMS training bereiken?

EMS training wordt vooral gebruikt om sterkere, fittere spieren te bereiken. Naast kracht kun je ook krachtuithoudingsvermogen en spierontwikkeling of het tegengaan van atrofie trainen. Afhankelijk van de oefenvormen wordt ook de coördinatie, reactievermogen en/of snelkracht getraind.

Wat is EMS training?

Door middel van Electro Myo (spier) Stimulation (EMS) worden spieren gestimuleerd om samen te trekken. In de topsport en revalidatie is EMS een oude, beproefde en wetenschappelijk geteste methode om prestaties te verbeteren en bij letsel het herstel te versnellen. Buiten de topsport en revalidatie om is deze techniek nu ook beschikbaar om een volledige lichaamstraining te ondergaan.

Hoe lang duurt een EMS training?

De EMS training duurt gemiddeld tussen de 15 en 20 minuten. In deze tijd wordt de electro myo stimulatie toegepast. De training kan uitgebreid worden met conditionele vormen voor of na de stimulatie.

Hoe vaak moet ik een training volgen?

Wil je graag snel resultaat? Dan is het aan te raden om 2 keer in de week te komen. Een eventuele derde training is alleen te doen wanneer je dan voor de herstel/relax training gaat.

Om resultaat langzamer op te bouwen en te onderhouden is 1 keer in de week genoeg.

3 keer per week is af te raden voor beginnende sporters. Je spieren hebben dan onvoldoende rust om volledig te kunnen herstellen voor een volgende training.

Na een griep, verkoudheid of herstel na … is het raadzaam eenmaal in de 4 dagen een herstel/relax training te doen.

Welke spieren worden er allemaal getraind?

Bij een full body EMS training worden alle skeletspieren getraind tot aan de nek met uitzondering van kuiten en onderarmen.

Wat voor kleren moet ik aan doen?

Bij een kennismakingssessie krijg je bij de meeste aanbieders een speciaal onderpakje te leen. Onder dit pak draag je geen ondergoed (voor een goede geleiding van de stimulatie). Wanneer je regelmatig EMS training gaat doen heb je zelf onderkleding nodig, dit kun je op de EMS locatie verkrijgen.

Het is heel goed om op blote voeten te trainen omdat je dan ook actief de voetspieren traint. Ook zitten er in de voeten veel sensoren die voor een juiste en actieve houding zorgen.

Een handdoekje is prettig om mee te nemen. Het zal wel meevallen hoeveel je je moet afdrogen maar het beetje vochtige wat op je lichaam blijft wanneer je je pakje uittrekt is veelal wel prettig.

Wat moet je voelen?

Het is de bedoeling dat je tijdens de stimulatie voelt dat je spieren aanspannen, dit mag totdat je er weerstand van ondervind tijdens het bewegen. Wanneer je niet meer natuurlijk kunt bewegen staat de stimulatie te zwaar.

De stimulatie wordt geleidelijk intenser ingesteld. Dit om het lichaam te laten wennen aan de stimulatie. Van daaruit wordt er uitgebouwd naar de intensiteit waar de weerstand ervaren wordt.

Waarom moeten de elektroden nat gemaakt worden?

Bij veel EMS apparatuur moeten de elektroden of de kleding nat gemaakt worden, dit gebeurt om de stimulatie goed te kunnen geleiden. Bij enkele EMS apparatuur is de vochtigheid van de huid genoeg of wordt er met plakelektroden op de huid gewerkt.

Wat voor oefeningen moet je doen?

De stimulatie van de EMS apparatuur is intens en veroorzaakt een verhoogde spier vermoeidheid. Het is dan ook niet aan te raden om eventueel andere apparatuur toe te voegen aan de training (denk hierbij aan dumpels, hardloopband of cross trainer etc.).

Voor een goed en gedegen resultaat is het raadzaam om oefeningen te doen waarbij je gebruik maakt van de totale ROM (Range Of Motion)/ bewegingsmogelijkheid van de spieren die je aanspreekt tijdens de oefening. Men is veelal verrast van de effecten van deze wijze van trainen. Dit omdat er geen “hoog”intensieve oefeningen gedaan worden maar de spierpijn soms verrassend meer aanwezig kan zijn.

Voor welke leeftijd is EMS training geschikt?

In de regel wordt EMS training pas toegestaan vanaf 16 jaar.

De ondergrens in de leeftijd heeft te maken met de groeischijven die dan volbracht zijn. De kans dat je op een jongere leeftijd dus schade aan het lichaam aanbrengt is groot, en daarmee onverantwoord. Tenzij we praten over de topsport waar dit onder begeleiding van professioneel opgeleide trainers plaats vind.

Er is geen specifieke bovengrens in leeftijd. Het blijkt in de praktijk zelfs dat het voor mensen op leeftijd een positief effect heeft op balans.

Hoe fit moet je zijn om EMS te kunnen doen?

Hoe vitaal je bent dat maakt voor een EMS training niet uit. De stimulatie kan helemaal worden afgesteld per spiergroep op jouw individuele belastbaarheid. Deze belastbaarheid kan zelfs per training wisselen. Dit omdat slaap, voeding, stress, werk, belasting etc. allemaal invloed hebben op ons gestel.

Ook wordt er rekening gehouden met het niveau in verschillende oefeningen. De training is geheel op jou afgestemd.

Wat zijn contra-indicaties?

EMS training mag niet gegeven worden bij;

Zwangerschap. Er wordt geen risico genomen met het ongeboren kind.

Pacemaker. De effecten van de stroomprikkel van de EMS pads kunnen mogelijk effect hebben op de pacemaker.

Epilepsie. Om een onnodige mogelijke over impuls te geven wat een epileptisch insult op zou kunnen wekken, maakt epilepsie een contra-indicatie voor EMS trainingen.

Ga je zweten tijdens de training?

Zweten is een fysiologische manier van het lichaam om warmte kwijt te raken. Om te gaan zweten heb je dus een verhoogde warmte bron nodig. Dit kan door de temperatuur van een ruimte zijn. Het aanspreken van de hart-long functie  door cardio oefeningen veroorzaakt warmte in het lichaam waardoor men gaat zweten.

De EMS training is gericht op spieren. De hart-long functie wordt hierbij niet intens aangesproken. Wat betekent dat een EMS training gegeven in een normaal verwarmde ruimte, en gericht op de beweging uitslagen van de spieren geen zweet effect zullen creëren.

Wel is het zo dat wanneer je normaal gesproken snel zweet, je ook tijdens een EMS training kunt gaan zweten. Dit komt dan meer vanuit krachtinspanning en de warmte die daardoor in je lichaam ontstaat.

Je kunt een EMS training doen om vervolgens door naar je werk of andere bezigheden te gaan.

Wie mag EMS doen en wie niet?

Iedereen die 16 jaar of ouder is mag de EMS training doen.

Ben je zwanger, heb je een pacemaker of epilepsie dan is een EMS training niet verantwoord. Daarnaast zijn er nog verschillende contra-indicaties waar ze op iedere locatie meer van weten.

Verder kan dus een ieder EMS trainingen doen. Zeker omdat een EMS training op de persoon afgestemd kan worden.

EMS training is snel en efficiënt en helpt bij het verbeteren van sportprestaties.

Balans en kracht nemen toe waardoor het voor de boven gemiddelde leeftijd zelfs te adviseren is.

Je komt strakker in je vel te zitten.

Al met al een goede manier om vitaal en fit te worden, zijn en blijven!

Kan het ook in je gezicht en in je nek?

Voor een strakker gezicht door middel van EMS is het te adviseren naar een daarvoor gespecialiseerd schoonheidssalon te gaan.

Bij de total body workout van de EMS training wordt het gezicht niet specifiek mee genomen.

De nek wordt in zekere zin wel enigszins mee getraind. Dit gebeurt door de pads die de trapezius / monikkapsspier stimuleren. Deze spier bestaat uit drie gedeeltes waarvan er een gedeelde over de nek achter loopt. Het deel daaronder is het gedeelte waar de pads in de pakken zit. De prikkel zal ook in lichte mate het andere deel stimuleren.

Waarom zitten de elektroden niet op je kuiten en onderarmen?

Tijdens de training worden je kuiten zowel door beweging als door de geleiding van de prikkels via de pads op de bovenbenen getraind. De kuitspier is een spier die al zo sterk en getraind is door dagelijks bewegen. Ook loop je het risico op een klapvoet tijdens de training door een te sterke prikkel op de spier. Het brengt daarmee de balans in het geding met de nodige risico’s.

Voor de onderarmen geldt dat deze mee geprikkeld worden door de banden om de bovenarmen. Dit is meer dan voldoende stimulatie voor de onderarmen.

Wat kan ik het beste naast EMS doen?

EMS is een training gericht op kracht. Om je lichaam zo optimaal mogelijk te onderhouden, is de combinatie van een kracht training en een cardio training en een training waarin je veel rek en strek oefeningen doet het beste te adviseren.

Een voorbeeld is om naast de EMS training te hardlopen of een andere cardiotraining zoals spinning. Dit om je hart-long functie te optimaliseren. Om de spieren en de bindweefselplaten goed soepel te houden is yoga een goede aanvulling.

Lange krachtige spieren met een goed uithoudingsvermogen is een ideale gezonde combinatie om vitaal door het leven te gaan. Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat een korte (stijve) spier veel blessure gevoeliger is dan een lenige spier. Door alleen krachttraining te ondergaan worden de spieren korter ( Witvrouw, Danneels, Asselman, D’Have & Cambier, 2003)

Kun je met EMS spiergroei/hypertrofie bewerkstelligen?

Door de hoeveelheid spierfibrillen die tijdens de EMS training aangesproken worden, worden er ook meer vezels actiever. Dit in combinatie met het ongemerkt meer vragen van de vezels dan ze gewoon zijn maakt dat je spiergroei creëert.

De frequentie en intensiteit hebben invloed op de mate van spiergroei. Wanneer er tijdens de trainingen steeds de uitdaging aangegaan wordt om naar het maximum haalbare te gaan, dan zal de spiergroei ook sneller toenemen dan wanneer men stabiel op de percentages blijft trainen die men altijd traint. Voeding, rust en dagelijkse bezigheden hebben ook een invloed op de toename van de spiergroei. Net als de erfelijke factor die hierin een rol speelt.

Heb ik sneller effect dan met fitness?

Ja. Dit komt doordat bij EMS training alle spieren tegelijkertijd worden getraind. Ook zijn de hoeveelheid spierfibrillen die aangesproken worden tijds een EMS training veel hoger dan bij een fitness training. In de fitness focus je vaak maar op één of twee spiergroepen tegelijkertijd. Met EMS training heb je in 20 minuten tijd een volledige krachttraining achter de rug op al je grote spiergroepen. Je bespaard dus tijd en het effect is sneller. Al met al een win win situatie.

Word ik sterker van EMS?

Door EMS training word je zeker sterker! Onder de knop wetenschappelijke onderzoeken kun je meer nieuws vinden die dit beaamt.

Kun je atrofie/spierafname tegengaan met EMS?

Door spieren die atrofisch zijn, spieren die dus afname hebben is het goed om met EMS training dit proces te stagneren of te vertragen.
EMS spreekt de beide soorten spiervezels aan. De verhoogde doorbloeding in de spier door de inspanning zorgt ook voor meer toevoer van voedingsstoffen. De combinatie is voor atrofie/spierafname juist goed.
Daarom wordt EMS training of een EMS apparaat dan ook vanuit de geneeskunde geadviseerd om toe te passen.
De gewrichten worden tijdens een EMS training weinig tot niet belast. Hierdoor is het veilig voor iemand met atrofie om een EMS training te doen onder begeleiding van een gecertificeerde trainer.

Kun je dystrofie tegengaan met EMS?

Wanneer we praten over spierdystrofie als erfelijke factor dan kan EMS hulp bieden in het vertragen van de afname van het spierweefsel. Dit doordat tijdens de EMS training 95% van de spierfibrillen aangesproken worden. Hierdoor kan een patiënt mogelijk langer mobiel blijven. De mate waarin is afhankelijk van het type dystrofie die de patiënt heeft.

Wanneer we praten over posttraumatische dystrofie is de oorzaak buitenaf toegedaan. Denk hierbij bv aan een ingreep.

Er bestaan drie fases waarin de posttraumatische dystrofie verloopt. In de derde fase, de stabilisatie fase, kan EMS training een goede bijdrage leveren in stagnatie en zelfs verbetering van de dystrofie.

Wat is EMS bij Bailine?

Bailine staat voor EMS studio’s waarbij gebruik wordt gemaakt van passieve EMS. Zij passen de EMS toe in een privé cabine waarbij de klant geen inspanning hoeft te doen en ontspannen belangrijk is.

Ook bij Bailine is EMS de basis van het concept. Daarnaast begeleiden zij volgende het Bailine concept met voeding en ook mentale coaching. Ook bieden zij lymfedrainage behandelingen, pijnbestrijding en gezichtsbehandelingen aan met passieve EMS.

De Bailine therapeuten hebben een gedegen kennis van EMS en hebben gecertificeerde opleidingen genoten.

EMS resultaten 

Welke resultaten kan ik verwachten?

De resultaten die je kunt verwachten zijn meer kracht in je spieren en meer uithoudingsvermogen van de spier. Een trap of heuveltje oplopen zal je veel makkelijker vergaan. Doe je naast de EMS training hardlopen? Dan is de kans aanzienlijk aanwezig dat je snelheid en duur verbeterd. Je andere sport prestaties zullen er ook wel bij varen. Zowel in sport als dagelijks bewegen zal EMS training een positieve bijdrage leveren.

De contouren van je lichaam zullen ook gaan veranderen. Deze zullen strakker worden wanneer je een regelmaat in de frequentie van je trainingen houdt. Ook je huid zal steviger worden. Zoals bij iedere training methode heeft voeding, slaap, eetpatronen en het leven zelf invloed op de resultaten.

Hoe snel kan ik resultaat verwachten?

Dit is per persoon verschillend. Genen bepalen voor een groot deel hoe snel je spiermassa opbouwt en hoe de spieren op de stimulatie reageren.

Ook is het afhankelijk van de aantal keren per week dat je komt trainen. De meeste mensen die komen merken al zichtbare verschillen aan hun lichaam na twee keer in de week gedurende vijf weken te trainen.

Wanneer je naast de EMS training nog een andere of meer sporten beoefend, dan zal het resultaat ook sneller te merken en/of zien zijn.

Hoe snel verlies je het behaalde resultaat?

Wanneer je stopt met EMS trainingen of welke andere vorm van bewegen ook zal er verval van je behaalde resultaten plaatsvinden.

Functie vormt is absoluut waar. Wanneer je geen beroep doet op je spieren in de vorm of op de wijze waarop je dat normaliter doet, dan stopt de functie ervan. Je zal minder krachtig worden. Ook de duur qua uithoudingsvermogen zal je ervaren.

Na drie tot vier weken verlies je pas de spierkracht. De spiermassa heeft ook die tijdsduur qua verlies. Het is wel de spiermassa die eerder afneemt dan de spierkracht. Het is vooral de spierpomp die in de eerste weken verlies lijdt.

Wanneer je rustperiode komt door dat je lichaam een virus of bacterie moet overwinnen of herstellende is van een ingreep dan heeft dit invloed op de afbraak en is het niet verbazend dat het verlies dan ook sneller gaat.

Zijn de resultaten onderbouwd/ is er onderzoek?

Resultaten zijn onderbouwd en onderzocht.

Kracht toename op alle niveaus zijn getest en onderbouwd.

Succes bij gewichtsverlies, spiertekening en spierversteviging.

Simpel in korte training tijden goede en zichtbare resultaten

Onder het kopje EMS onderzoeken vind je meerdere onderbouwde onderzoeken en zal je veel informatie vinden.

Kan ik afvallen door EMS?

Bij afvallen moet je calorie inname kleiner zijn dan de calorie uitgave.

Afvallen is een combinatie van factoren als oa voeding en training. Voeding heeft hierin een belangrijke en grote rol. EMS training kan helpen om je stofwisseling te verhogen waardoor je lichaam over de gehele dag meer verbrand. Je kunt zelfs ervaren dat je eerder weer trek krijgt om iets te eten. Dit omdat je lichaam hersteld en wil bouwen. Als je naast EMS training goed op je voeding let, kan EMS training zeker een grote bijdrage leveren aan het afvallen.

Kun je met EMS spiergroei / hypertrofie bewerkstelligen?

Door de hoeveelheid spierfibrillen die tijdens de EMS training aangesproken worden, worden er ook meer vezels actiever. Dit in combinatie met het ongemerkt meer vragen van de vezels dan ze gewoon zijn maakt dat je spiergroei creëert.

De frequentie en intensiteit hebben invloed op de mate van spiergroei. Wanneer er tijdens de trainingen steeds de uitdaging aangegaan wordt om naar het maximum haalbare te gaan dan zal de spiergroei ook sneller toenemen dan wanneer men stabiel op de percentages blijft trainen die men altijd traint. Voeding, rust en dagelijkse bezigheden hebben ook een invloed op de toename van de spiergroei. Net als de erfelijke factor die hierin een rol speelt.

Hoeveel calorieën verbrand ik met EMS?

Het is heel verschillend per persoon hoeveel calorieën verbrand worden met EMS. Of je een man of een vrouw bent, je het heel zwaar hebt met de oefeningen of dat het wel meevalt, het zijn allemaal factoren die meespelen. Wat wel gezegd kan worden is dat de spieren sterker en groter worden waardoor de metabolisme (stofwisseling) van je lichaam sneller gaat werken en je over een gehele dag meer calorieën verbrand.

Heb ik sneller effect dan met fitness?

Ja. Dit komt doordat bij EMS training alle spieren tegelijkertijd worden getraind. Ook zijn de hoeveelheid spierfibrillen die aangesproken worden tijdens een EMS training veel hoger dan bij een fitness training. In de fitness focus je vaak maar op één of twee spiergroepen tegelijkertijd. Met EMS training heb je in 20 minuten tijd een volledige krachttraining achter de rug op al je grote spiergroepen. Je bespaard dus tijd en het effect is sneller.

Al met al een win win situatie.

Word ik sterker van EMS?

Door EMS training word je zeker sterker!

Kun je atrofie/spierafname tegengaan met EMS?

Door spieren die atrofisch zijn, spieren die dus afname hebben is het goed om met EMS training dit proces te stagneren of te vertragen.

EMS spreekt de beide soorten spiervezels aan. De verhoogde doorbloeding in de spier door de inspanning zorgt ook voor meer toevoer van voedingsstoffen. De combinatie is voor atrofie/spierafname juist goed.

Daarom wordt EMS training of een EMS apparaat dan ook vanuit de geneeskunde geadviseerd om toe te passen.

De gewrichten worden tijdens een EMS training weinig tot niet belast. Hierdoor is het veilig voor iemand met atrofie om een EMS training te doen onder begeleiding van een gecertificeerde trainer.

Kun je dystrofie tegengaan met EMS?

Wanneer we praten over spierdystrofie als erfelijke factor dan kan EMS hulp bieden in het vertragen van de afname van het spierweefsel. Dit doordat tijdens de EMS training 95% van de spierfibrillen aangesproken worden. Hierdoor kan een patiënt mogelijk langer mobiel blijven. De mate waarin is afhankelijk van het type dystrofie die de patiënt heeft.

Wanneer we praten over posttraumatische dystrofie is de oorzaak buitenaf toegedaan. Denk hierbij bv aan een ingreep.

Er bestaan drie fases waarin de posttraumatische dystrofie verloopt. In de derde fase, de stabilisatie fase, kan EMS training een goede bijdrage leveren in stagnatie en zelfs verbetering van de dystrofie.

Overig

Ga je zweten tijdens de training?

Zweten is een fysiologische manier van het lichaam om warmte kwijt te raken. Om te gaan zweten heb je dus een verhoogde warmte bron nodig. Dit kan door de temperatuur van een ruimte zijn. Het aanspreken van de hart-long functie  door cardio oefeningen veroorzaakt warmte in het lichaam waardoor men gaat zweten.

De EMS training is gericht op spieren. De hart-long functie wordt hierbij niet intens aangesproken. Wat betekend dat een EMS training gegeven in een normaal verwarmde ruimte, en gericht op de beweging uitslagen van de spieren geen zweet effect zullen creëren.

Wel is het zo dat wanneer je normaal gesproken snel zweet, je ook tijdens een EMS training kunt gaan zweten. Dit komt dan meer vanuit krachtinspanning en de warmte die daardoor in je lichaam ontstaat.

Je kunt een EMS training doen om vervolgens door naar je werk of andere bezigheden te gaan.

Waar komt EMS vandaan?

EMS werd al als trainingsmethode in de topsport gebruikt sinds de studies van Kots & Chwilon in de vroege jaren 70.

Door technische ontwikkelingen is EMS training gevorderd van lokale stimulatie naar stimulatie van het gehele lichaam.

In de revalidatie wordt vaak nog gebruik gemaakt van lokale stimulatie.

In de topsport en bij EMS training als recreatiesport wordt door middel van elektroden, banden en een vest het gehele lichaam getraind (Filipovic, Kleinoder, Dormann & Mester, 2012). Er is niet duidelijk wanneer deze ontwikkeling heeft plaatsgevonden.

Zijn de resultaten onderbouwd/is er onderzoek?

Resultaten zijn onderbouwd en onderzocht.

Kracht toename op alle niveaus zijn getest en onderbouwd.

Succes bij gewichtsverlies, spiertekening en spierversteviging.

Simpel in korte training tijden goede en zichtbare resultaten.

Onder het kopje EMS onderzoeken vind je meerdere onderbouwde onderzoeken en meer informatie.

Kan ik afvallen door EMS?

Bij afvallen moet je calorie inname kleiner zijn dan de calorie uitgave.

Afvallen is een combinatie van factoren als oa voeding en training. Voeding heeft hierin een belangrijke en grote rol. EMS training kan helpen om je stofwisseling te verhogen waardoor je lichaam over de gehele dag meer verbrand. Je kunt zelfs ervaren dat je eerder weer trek krijgt om iets te eten. Dit omdat je lichaam hersteld en wil bouwen. Als je naast EMS training goed op je voeding let, kan EMS training zeker een grote bijdrage leveren aan het afvallen.

Hoeveel calorieën verbrand ik met EMS?

Het is heel verschillend per persoon hoeveel calorieën verbrand worden met EMS. Of je een man of een vrouw bent, je het heel zwaar hebt met de oefeningen of dat het wel meevalt, het zijn allemaal factoren die meespelen. Wat wel gezegd kan worden is dat de spieren sterker en groter worden waardoor de metabolisme (stofwisseling) van je lichaam sneller gaat werken en je over een gehele dag meer calorieën verbrand.

Wat is het verschil tussen EMS en TENS?

Het wezenlijke verschil is de frequentie, het type puls en de vorm van de golf, en kracht van de stroom andere types zenuwvezels worden gestimuleerd.

TENS prikkelt zenuwen die voor demping van pijn zorgen.

EMS apparatuur prikkelt de motorische zenuwvezels waardoor de spieren gaan samentrekken. De verschillende functies van de zenuwvezels hebben elk hun eigen specifieke soort stroom nodig om geprikkeld te raken.

Wat is EMS bij Bailine?

Bailine staat voor EMS studio’s waarbij gebruik wordt gemaakt van passieve EMS. Zij passen de EMS toe in een privé cabine waarbij de klant geen inspanning hoeft te doen en ontspannen belangrijk is.

Ook bij Bailine is EMS de basis van het concept. Daarnaast begeleiden zij volgende het Bailine concept met voeding en ook mentale coaching. Ook bieden zij lymfedrainage behandelingen, pijnbestrijding en gezichtsbehandelingen aan met passieve EMS.

De Bailine therapeuten hebben een gedegen kennis van EMS en hebben gecertificeerde opleidingen genoten.

Niet gevonden wat je zocht?

Staat uw vraag er niet tussen? Stel hier uw vraag. Wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord te geven.